Sezonowa sałatka do obiadu, pełna świeżych warzyw, to uzupełnienie każdego dania. Składa się z kilku prostych warzyw sezonowych, które z pewnością wiele z Was ma na swoich działkach. Jeśli nie, możemy je zakupić na targach ze świeżymi owocami i warzywami.

Ta sałatka sezonowa do obiadu to zbiór tego, co najlepsze. Składa się z sałaty masłowej, ogórka, rzodkiewki i szczypiorku. Całość dopełnia jogurt naturalny, który nadaje całej sałatce kremowego smaku. Przyprawy to jedynie pieprz i sól, bo nic więcej tu nie potrzeba. Surówka jest przepyszna. Będzie idealnym i świeżym dopełnieniem każdego obiadu.

PRZEPIS NA SAŁATKĘ SEZONOWĄ DO OBIADU

Składniki

  • 1 sałata masłowa
  • 3 ogórki
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie

  • Sałatę masłową umyć i dokładnie osuszyć, a następnie porwać na mniejsze kawałki.
  • Ogórki obrać i pokroić w plasterki
  • Rzodkiewkę umyć i pokroić plasterki.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać jogurt naturalny. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!