Śledź w śmietanie z cebulką i ogórkiem kiszonym to pyszna przekąska idealna na święta, jak i na inne specjalne okazje czy przyjęcia rodzinne.
Ta sałatka śledziowa smakuje wyśmienicie i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy pokroić i wymieszać kilka składników i pyszna przekąska gotowa. Jeśli lubisz filety śledziowe, to z pewnością ten przepis przypadnie Ci do gustu.
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z OGÓRKIEM KISZONYM – PRZEPIS
Składniki
- 4 filety śledziowe
- 3 ogórki kiszone
- 1 cebula czerwona
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz
Przygotowanie
1. Śledzie zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin.
2. Po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na mniejsze kawałki.
3. Ogórki kiszone odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
4. Cebulę obieramy i kroimy w drobne piórka.
5. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
6. Zalewamy je kwaśną śmietaną oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Doprawiamy do smaku pieprzem i całość mieszamy.