Ślimaczki z szynką i serem

Błyskawiczne ślimaczki z ciasta francuskiego, szynki i sera. Idealna przekąska na imprezę, lub na kolację do ulubionego serialu.

Ciasto francuskie to uniwersalny produkt, dlatego warto je mieć w swojej kuchni. Możemy przyrządzić z niego wiele pysznych przekąsek zarówno na słono jak i na słodko. Ślimaczki z ciasta francuskiego to doskonała przekąska na każdą okazję. Smakują wyśmienicie i robi się je ekspresowo. Polecam wypróbować!

ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ I SEREM PRZEPIS

liczba sztuk: 12 | czas przygotowania: 10 minut | czas pieczenia: 15 minut

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 12 plasterków sera żółtego
  • 12 plasterków szynki
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Ketchup wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem.

2. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Posmarować przygotowanym sosem. Na sosie ułożyć plastry szynki, a na nich plastry sera żółtego.

3. Całość zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku, delikatnie dociskając. Następnie roladę pokroić na kawałki o grubości około 1,5-2 cm.

4. Pocięte roladki poukładać na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 15 minut do zarumieniania.

Ślimaczki z szynką i serem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!