Paprykarz domowy to bardzo smaczna pasta kanapkowa z ryżu i makreli w sosie pomidorowym. Przepis na ten domowy paprykarz jest niesamowicie prosty a czas jego przygotowania to zaledwie kilka minut.
Ten pyszny paprykarz domowy to idealne smarowidło na kanapki. W towarzystwie świeżego pieczywa smakuje naprawdę obłędnie! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis!
SZYBKI PAPRYKARZ DOMOWY – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 100 g ryzu
- 1 łyżka ketchupu pikantnego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ryż gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu w osolonej wodzie.
- Do miski przekładamy makrelę, ketchup, ugotowany ryż, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Całość mieszamy.