rogaliki wytrawne z szynką i serem

Wytrawne rogalki z serem i szynką to pyszna słona przekąska, w sam raz na imprezę lub kolację. Można je również zabrać ze sobą do pracy, ponieważ świetnie smakują również na zimno. Wytrawne rogalki z serem i szynką są bardzo proste i szybkie w wykonaniu i nie wymagają wielu składników. Do ich przygotowania potrzebne będą jedynie: ciasto francuskie, ser i szynka w plastrach, odrobina ketchupu, jajko do posmarowania oraz czarnuszka do posypania. Prosto, łatwo i przepysznie! Polecam wypróbować przepis.

ROGALIKI WYTRAWNE PRZEPIS

Czas przygotowania: 10 minut | Czas pieczenia: 15 minut | Liczba porcji: 12 sztuk

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 12 plasterków żółtego sera
  • 12 plasterków szynki
  • kilka łyżek ketchupu
  • 1 roztrzepane jajko
  • czarnuszka lub sezam do posypania

Przygotowanie

1. Ciasto francuskie rozwiń na blacie i podziel na pół, wzdłuż dłuższego boku.

2. Następnie otrzymane części podziel na małe trójkąty.

3. Każdy trójkąt posmaruj ketchupem, a następnie nałóż plaster sera oraz szynki.

4. Całość zwiń w kształt rogalika i przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.

5. Rogaliki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką.

6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekaj przez 15 minut.

Smacznego!

Szybkie rogaliki wytrawne
rogaliki z szynką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!