Szybkie w przygotowaniu i pyszne roladki z szynki! Idealne na każdą okazję, a szczególnie zbliżające się święta Wielkanocne.
Roladki z szynki są bardzo proste do zrobienia i nie wymagają skomplikowanych składników. Można je przygotować w kilka minut, a stanowią naprawdę fajną przekąski, która ekspresowo znika z talerza. Zapraszam na przepis!
SZYBKIE ROLADKI Z SZYNKI – PRZEPIS
Składniki
- 10 plasterków szynki
- 2 ogórki kiszone
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 czubata łyżka majonezu
- 60 g żółtego sera
- garść siekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty oraz ogórki również zetrzeć na tarce.
- Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać majonez oraz posiekany szczypiorek. Całość wymieszać, doprawiając solą i pieprzem do smaku.
- Na plastry szynki nakładać pastę jajeczną i zwijać w roladki.