Lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Smakowita sałatka z jajkiem i rzodkiewką to pyszna przekąska, która posmakuje każdemu. Jest nie tylko przepyszna, ale także i szybka w przygotowaniu. Składa się z prostych i ogólnodostępnych składników, które można zakupić w każdym sklepie.

Ta lekka sałatka z rzodkiewką i jajkiem idealnie sprawdzi się do pracy, na kolację czy dodatek do dań i przekąsek z grilla. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

LEKKA SAŁATKA Z JAJKIEM I RZODKIEWKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 50 g mixu sałat
  • 50 g sera sałatkowego
  • 2 jajka
  • 3 rzodkiewki
  • 3-4 suszone pomidory
  • 1 średni ogórek świeży
  • garść słonecznika
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
  • Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. 
  • Ser sałatkowy pokroić w kostkę.
  • Ogórka pokroić w półplastry.
  • Oliwę wymieszać z płynnym miodem, sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz pieprzem. 
  • Na talerz wyłożyć mix sałat, poukładać ser sałatkowy, jajka, suszone pomidory, ogórka. Całość polać przygotowanym sosem i posypać słonecznikiem. 
Lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką
Lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 6

Udostępnij!