
Kolorowa, szybka do zrobienia i bardzo smaczna warstwowa sałatka wiosenna. Idealna na rodzinne spotkania, święta Wielkanocne czy dodatek do grilla.
Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i składa się z prostych i ogólnostypnych składników. Jest bardzo lekka, delikatna i świeża. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
WARSTWOWA SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 duży pęczek rzodkiewek
- 1 por
- 200 g żółtego ser
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę myjemy i również ścieramy na tarce.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Sałatkę układamy warstwowo: jajka, sos, por, żółty ser, rzodkiewka.

