Warstwowa sałatka wiosenna

Kolorowa, szybka do zrobienia i bardzo smaczna warstwowa sałatka wiosenna. Idealna na rodzinne spotkania, święta Wielkanocne czy dodatek do grilla. 

Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i składa się z prostych i ogólnostypnych składników. Jest bardzo lekka, delikatna i świeża. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. 

WARSTWOWA SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 duży pęczek rzodkiewek
  • 1 por
  • 200 g żółtego ser
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę myjemy i również ścieramy na tarce.
  • Pora kroimy w półkrążki.
  • Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
  • Sałatkę układamy warstwowo: jajka, sos, por, żółty ser, rzodkiewka.
Warstwowa sałatka wiosenna

Warstwowa sałatka wiosenna

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!