Imprezowe rożki z tortilli

Rożki z tortilli to pomysł na pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na domowych imprezach. Rożki nie tylko świetnie prezentują się na stole, ale i wyśmienicie smakują. Każdy się nimi zachwyca i zawsze w mig znikają ze stołu. Jeśli organizujecie przyjęcie i szukacie pomysłu na niebanalną przekąskę, imprezowe rożki z tortilli będą idealnym wyborem.

IMPREZOWE ROŻKI Z TORTILLI PRZEPIS

Składniki

  • 8 mini tortilli
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 200 g tartego sera mozzarella
  • 200 g passaty pomidorowej
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 mała papryka czerwona
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cebulę pokroić kosteczkę i zeszklić na odrobinie oliwy.

2. Mięso doprawić słodką papryką, solą oraz pieprzem. Wrzucić na patelnię z cebulą i smażyć do zarumienienia mięsa.

3. Następnie wlać passatę oraz dodać pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i fasolę. Całość doprawić przyprawami wedle uznania i dusić przez kilka minut aż warzywa zmiękną.

4. Mini tortille przeciąć na pół i zwinąć w rożki. Brzegi połączyć ze sobą za pomocą wykałaczki.

5. Do każdego rożka dać odrobinę startego sera, następnie porcję farszu i na wierzch znów ser.

6. Tak przygotowane rożki przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i posypać odrobiną sera.

7. Zapiekać przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Imprezowe rożki z tortilli przepis
przepis na imprezowe rożki z tortilli

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 4

Udostępnij!