Francuskie ciasteczka z pomidorami

Francuskie ciasteczka z pomidorami to szybka i smaczna przekąska na kolację lub na imprezowy stół. Szybko się je robi i są bardzo dobre w smaku. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko kilku prostych składników i posiłek gotowy! Jeśli lubicie przekąski z ciasta francuskiego, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

FRANCUSKIE CIASTECZKA Z POMIDORAMI PRZEPIS

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 pomidory
  • 1 kulka mozzarelli
  • ulubiona szynka w plastrach (najlepiej okrągła)
  • ketchup
  • suszona bazylia
  • szczypiorek

Przygotowanie

1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na równe kwadraty.

2. Ser mozzarella oraz pomidory pokroić w plasterki.

3. Każdy kawałek posmarować ketchupem i posypać suszoną bazylią. Następnie wyłożyć plaster sera, szynki i pomidora.

4. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w 200 st.

5. Upieczone ciasteczka posypać posiekanym szczypiorkiem.

Francuskie ciasteczka z pomidorami
szybka przekąska z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!