Mini bagietki z grzybami

Mini bagietki z grzybami to prosta i smaczna przekąska, idealna na imprezowy stół lub kolację. Smakują wyśmienicie i są bardzo proste w przygotowaniu.

Mini bagietki z grzybami to taka „przekąska na raz”, zjemy ją bez konieczności używania sztućców i brudzenia talerzyków. Jeśli organizujecie imprezę w gronie znajomych i chcecie zaskoczyć ich czymś pysznym, to mini bagietki z grzybami będą strzałem w dziesiątkę!

PRZEPIS NA MINI BAGIETKI Z GRZYBAMI

Składniki

  • 4 półbagietki
  • 300 g pieczarek
  • 120 g żółtego sera
  • 1 cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła zeszklić pokrojoną cebulkę. Następnie wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Dodać sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć do odparowania wody.

2. Do gotowych pieczarek dodać starty na tarce żółty ser. Wymieszać.

3. Z półbagietek wydrążyć środek i napełnić je przygotowanym farszem.

4. Półbagietki z farszem podpiec w opiekaczu przez kilka minut. Można także przygotować je w piekarniku. Wystarczy wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 5-7 minut.

5. Na koniec każdą bagietę pokroić na 3 cm kawałki i posypać szczypiorkiem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!