Jak przyrządzić znakomity farsz na pierogi ruskie? Przepis znajdziesz w tym wpisie!
Klasyczny farsz na pierogi ruskie jest bardzo prosty i tani. Do jego przygotowania potrzebujecie jedynie ziemniaków, twarogu, cebuli, odrobiny masła i podstawowych przypraw.
PRZEPIS NA FARSZ NA PIEROGI RUSKIE
Składniki
- 500g ziemniaków
- 500g białego sera twarogowego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Wykonanie
1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będą miękkie.
2. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić i stłuc na gładko tłuczkiem do ziemniaków. Odstawić do przestudzenia.
3. Cebulę obrać, poszatkować i podsmażyć na maśle.
4. Ser rozdrobnić przy pomocy widelca.
5. Cebulę oraz ser przesypać do ziemniaków, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Farsz na pierogi ruskie można również przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki.