Farsz na pierogi ruskie

Jak przyrządzić znakomity farsz na pierogi ruskie? Przepis znajdziesz w tym wpisie!

Klasyczny farsz na pierogi ruskie jest bardzo prosty i tani. Do jego przygotowania potrzebujecie jedynie ziemniaków, twarogu, cebuli, odrobiny masła i podstawowych przypraw.

PRZEPIS NA FARSZ NA PIEROGI RUSKIE

Składniki

  • 500g ziemniaków
  • 500g białego sera twarogowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

1. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będą miękkie.

2. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić i stłuc na gładko tłuczkiem do ziemniaków. Odstawić do przestudzenia.

3. Cebulę obrać, poszatkować i podsmażyć na maśle.

4. Ser rozdrobnić przy pomocy widelca.

5. Cebulę oraz ser przesypać do ziemniaków, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.

Farsz na pierogi ruskie można również przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!