Jogurtowa pasta na kanapki

Jogurtowa pasta na kanapki to bardzo lekka i smaczna przekąska, idealna do świeżego pieczywa. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, a sprawi, że tradycyjne pieczywo będzie smakować o wiele lepiej.

Pasta jogurtowa jest bardzo delikatna, wszystko dzięki zawartości jogurtu naturalnego. Chrupkości nadaje jej rzodkiewka oraz papryka a ostrości świeży szczypiorek. Skosztujcie, bo jest naprawdę rewelacyjna!

JOGURTOWA PASTA KANAPKOWA

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 160 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Rzodkiewkę oraz paprykę kroimy w kosteczkę.
  • Szczypiorek drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy majonez, jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników. Serwujemy ze świeżym pieczywem.
Jogurtowa pasta na kanapki
Jogurtowa pasta na kanapki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!