Jogurtowa pasta na kanapki to bardzo lekka i smaczna przekąska, idealna do świeżego pieczywa. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, a sprawi, że tradycyjne pieczywo będzie smakować o wiele lepiej.
Pasta jogurtowa jest bardzo delikatna, wszystko dzięki zawartości jogurtu naturalnego. Chrupkości nadaje jej rzodkiewka oraz papryka a ostrości świeży szczypiorek. Skosztujcie, bo jest naprawdę rewelacyjna!
JOGURTOWA PASTA KANAPKOWA
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 1/2 papryki czerwonej
- 160 g żółtego sera
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Rzodkiewkę oraz paprykę kroimy w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy majonez, jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników. Serwujemy ze świeżym pieczywem.