Koreczki z łososiem to łatwa i szybka przekąska, która nie wymaga gotowania. Połączenie chrupiącego ogórka z cienkimi plastrami wędzonego łososia i z odrobiną śmietankowego serka to połączenie wyśmienite. Jeśli szukasz smacznej przekąski na imprezę, to koreczki z łososiem sprawdzą się idealnie.
PRZEPIS NA KORECZKI Z ŁOSOSIEM
Składniki
- 50g wędzonego łososia
- 1 ogórek świeży
- serek śmietankowy np. Almette
- kilka pomidorków koktajlowych
Wykonanie
1. Ogórka obrać i pokroić na plasterki o grubości około 1 cm.
2. Na każdy krążek ogórka nałożyć po łyżeczce serka.
3. Następnie na serku ułożyć plasterek wędzonego łososia.
4. Na łososia położyć przekrojone w pół pomidorki. Gotowe koreczki przebić wykałaczkami, aby się nie rozpadały i łatwiej można było je zjeść.