Pasty kanapkowe to łatwy sposób urozmaicenia codziennych kanapek. Są apetyczne, pożywne i pozwalają przemycić do diety wartościowe składniki. Dziś mam dla Was propozycję na szybką pastę na kanapki z makrelą z puszki i serkiem śmietankowym. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu, no i oczywiście bardzo smaczna. Polecam wypróbować przepis.
PASTA NA KANAPKI Z MAKRELI PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 1 czerwona cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 150 g kremowego serka śmietankowego typu Almette/Philadelphia
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
- 2 czubate łyżeczki ketchupu
Przygotowanie
1. Makrelę przełóż do miski i rozdrobnij widelcem.
2. Ogórki konserwowe oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wrzuć do makreli.
3. Następnie dodaj serek śmietankowy, ketchup, posiekany szczypiorek, słodką paprykę, sól oraz pieprz.
4. Całość wymieszaj do połączenia.
Smacznego!