W upalne dni nie ma lepszej przekąski niż lekka sałatka warzywna z fetą! Prosta, smaczna i pożywna.
Sałatka z serem feta to pomysł na lekki posiłek na kolacje lub dodatek na grilla. Sałatka jest kolorowa, pełna warzyw i ekspresowa w przygotowaniu. Składa się z kilku prostych składników, które często mamy w domu. Polecam wypróbować.
LEKKA SAŁATKA Z FETĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 200 g sera feta
- 1 mała cebula czerwona
- 6-8 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
Sos
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
- pieprz
Przygotowanie
1. Ser feta pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
2. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, czerwoną cebulę w piórka.
3. Składniki na sos wymieszaj ze sobą.
4. Na talerzu rozłóż mix sałat, następnie wyłóż ser feta, pomidorki koktajlowe, cebulę i kukurydzę.
5. Sałatkę polej przygotowanym sosem.
Smacznego!