Nadziewane bułki z piekarnika to pomysł na pyszną ciepłą przekąskę, która idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Rodzinka na pewno się ucieszy, ponieważ takie bułeczki nie tylko apetycznie wyglądają, ale także doskonale smakują. Wykonanie takich zapiekanych bułek nie zajmuje dużo czasu, a składniki do ich przygotowania na pewno każdy znajdzie w swoim domu.
NADZIEWANE BUŁKI Z PIEKARNIKA – PRZEPIS
Składniki
- 5 bułek kajzerek z ziarnami
- 10 plastrów sera żółtego
- 10 plastrów ulubionej szynki
- masło czosnkowe (100 g masła + 3 ząbki czosnku + zioła prowansalskie + szczypta soli)
- szczypiorek
Wykonanie
1. Bułki naciąć w miejscach gdzie są łączenia.
2. Powstałe kieszonki posmarować masłem czosnkowym.
3. Następnie umieścić ser i szynkę.
4. Przygotowane bułeczki ułożyć na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 15 minut, grzanie góra-dół.
6. Gotowe bułki posypać szczypiorkiem i dodatkowo można polać ketchupem.