Paprykowa pasta na kanapki stała się hitem kanapkowym w naszym domu. Mnie bardzo posmakowała i cała rodzinka również była zachwycona jej smakiem. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, a także serwowana w formie przekąsek na grzankach czy krakersach.
Domowa pasta kanapkowa z papryki wbrew pozorom jest bardzo łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, dlatego też gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu!
PAPRYKOWA PASTA NA KANAPKI
Składniki
- 150 g kremowego serka śmietankowego
- 2 jajka
- 1/2 papryki czerwonej
- 100 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- chilli
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, a następnie rozdrabniamy za pomocą blendera.
- Ser żółty ścieramy na tarce.
- Do miseczki przekładamy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz szczyptę chilli. Mieszamy do połączeni askładników.