Paprykowa pasta na kanapki

Paprykowa pasta na kanapki stała się hitem kanapkowym w naszym domu. Mnie bardzo posmakowała i cała rodzinka również była zachwycona jej smakiem. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, a także serwowana w formie przekąsek na grzankach czy krakersach.

Domowa pasta kanapkowa z papryki wbrew pozorom jest bardzo łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, dlatego też gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu!

PAPRYKOWA PASTA NA KANAPKI

Składniki

  • 150 g kremowego serka śmietankowego
  • 2 jajka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 100 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • chilli

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, a następnie rozdrabniamy za pomocą blendera.
  • Ser żółty ścieramy na tarce.
  • Do miseczki przekładamy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz szczyptę chilli. Mieszamy do połączeni askładników.
Paprykowa pasta na kanapki
Paprykowa pasta na kanapki
Udostępnij!