Paprykowa pasta na kanapki

Paprykowa pasta na kanapki stała się hitem kanapkowym w naszym domu. Mnie bardzo posmakowała i cała rodzinka również była zachwycona jej smakiem. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, a także serwowana w formie przekąsek na grzankach czy krakersach.

Domowa pasta kanapkowa z papryki wbrew pozorom jest bardzo łatwa do zrobienia. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, dlatego też gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu!

PAPRYKOWA PASTA NA KANAPKI

Składniki

  • 150 g kremowego serka śmietankowego
  • 2 jajka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 100 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • chilli

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, a następnie rozdrabniamy za pomocą blendera.
  • Ser żółty ścieramy na tarce.
  • Do miseczki przekładamy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz szczyptę chilli. Mieszamy do połączeni askładników.
Paprykowa pasta na kanapki
Paprykowa pasta na kanapki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!