Pasta kanapkowa ze szpinakiem

Własnoręcznie przygotowana pasta kanapkowa ze szpinakiem to pyszny dodatek do pieczywa. Świeży szpinak ma łagodny smak, działa bardzo dobrze na trawienie oraz jest bogaty w witaminy i minerały.

Pastę ze szpinakiem zrobicie dosłownie w kilka chwil i będzie świetnym urozmaiceniem codziennych kanapek. Pasta jest pyszna i aromatyczna, dlatego nawet jeśli nie przepadacie za szpinakiem, to gwarantuję, że zjecie ją z przyjemnością.

PASTA KANAPKOWA ZE SZPINAKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak umyć i zblendować blenderem na papkę.

  2. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć ze szpinakiem.

  3. Kolejno do składników dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Pasta kanapkowa ze szpinakiem przepis
Pasta ze szpinakiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 25

Udostępnij!