Własnoręcznie przygotowana pasta kanapkowa ze szpinakiem to pyszny dodatek do pieczywa. Świeży szpinak ma łagodny smak, działa bardzo dobrze na trawienie oraz jest bogaty w witaminy i minerały.
Pastę ze szpinakiem zrobicie dosłownie w kilka chwil i będzie świetnym urozmaiceniem codziennych kanapek. Pasta jest pyszna i aromatyczna, dlatego nawet jeśli nie przepadacie za szpinakiem, to gwarantuję, że zjecie ją z przyjemnością.
PASTA KANAPKOWA ZE SZPINAKIEM PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 2 garście świeżego szpinaku
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Szpinak umyć i zblendować blenderem na papkę.
- Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć ze szpinakiem.
- Kolejno do składników dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać do połączenia składników.