Szybka i smaczna pasta kanapkowa z pieczarek. Cudowny smak, proste składniki, nic tylko robić! Taka pasta kanapkowa z pieczarek rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Idealnie sprawdzi się również jako baza do wielu przekąsek na domowe imprezy. Świetnie smakuje serwowana na grzankach czy bagietkach.
Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować pastę z pieczarek. Przekonacie się sami, że jest bardzo łatwa do zrobienia i co najważniejsze, świetnie smakuje.
PIECZARKOWA PASTA NA KANAPKI
Składniki
- 300 g pieczarek
- 3 jajka rozmiar M
- 1 duża cebula
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie masła.
- Na patelnię z cebulą przekładamy pokrojone w kostkę pieczarki. Całość dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec dodajemy pieprz oraz sól. Gotowe pieczarki odstawiamy do przestygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Pieczarki przekładamy do miski, dodajemy jajka, majonez, mieszamy do połączenia składników.