Szybka i smaczna pasta kanapkowa z pieczarek. Cudowny smak, proste składniki, nic tylko robić! Taka pasta kanapkowa z pieczarek rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa. Idealnie sprawdzi się również jako baza do wielu przekąsek na domowe imprezy. Świetnie smakuje serwowana na grzankach czy bagietkach.

Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować pastę z pieczarek. Przekonacie się sami, że jest bardzo łatwa do zrobienia i co najważniejsze, świetnie smakuje.

PIECZARKOWA PASTA NA KANAPKI

Składniki

  • 300 g pieczarek
  • 3 jajka rozmiar M
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie masła.
  • Na patelnię z cebulą przekładamy pokrojone w kostkę pieczarki. Całość dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec dodajemy pieprz oraz sól. Gotowe pieczarki odstawiamy do przestygnięcia.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Pieczarki przekładamy do miski, dodajemy jajka, majonez, mieszamy do połączenia składników.
Pieczarkowa pasta na kanapki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 19

Udostępnij!