Miłośnicy czekolady będą zachwyceni! Pierogi czekoladowe z malinami to pyszna propozycja na słodki deser, lub lekki obiad czy kolację. Podane z odrobiną śmietany smakują wybornie!
Pierogi czekoladowe z malinami są bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Sprawdzą się idealnie kiedy najdzie nas ochotę na coś słodkiego. Jeśli macie swoje maliny z krzaczka, to tym bardziej musicie zrobić takie pierożki.
PRZEPIS NA PIEROGI CZEKOLADOWE Z MALINAMI
Składniki
Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżki kakao
- 2 łyżki oleju
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 szklanka gorącej wody
Farsz:
- 500 g malin
- 2 łyżki cukru
Przygotowanie
1. Maliny zasypać cukrem na kilka minut przed lepieniem pierogów, by nie zdążyły puścić soku.
2. Składniki na ciasto połączyć ze sobą i wyrobić jędrne ciasto. Rozwałkować i wyciąć szklanką krążki.
3. Na środek każdego krążka ciasta nałożyć maliny i zalepić.
4. Pierogi wrzucać partiami na wrzątek i gotować przez około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia.
5. Ugotowane pierogi podawać z malinami i śmietaną.