ruloniki z szynki konserwowej

Pomysł na pyszne i błyskawiczne ruloniki z szynki, którymi urozmaicisz menu dla Twoich gości.

Tak przygotowane ruloniki z szynki idealnie nadają się na imprezowy stół. Wszyscy je uwielbiają i za każdym razem gdy postawię je na stole, ekspresowo znikają z talerza. Przepis na ruloniki z szynki jest bardzo prosty, a czas wykonania to zaledwie kilkanaście minut.

RULONIKI Z SZYNKI – PRZEPIS

Składniki

  • 20 plastrów szynki konserwowej
  • 50 g ryżu
  • 2 jajka
  • 1/2 ogórka świeżego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

3. Paprykę oraz ogórka również pokroić w drobną kostkę.

4. Jogurt naturalny połączyć z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

5. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać do połączenia.

6. Na każdy kawałek szynki wyłożyć przygotowany farsz, a następnie zwinąć w rulonik.

ruloniki z szynki konserwowej przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!