Pomysł na pyszne i błyskawiczne ruloniki z szynki, którymi urozmaicisz menu dla Twoich gości.
Tak przygotowane ruloniki z szynki idealnie nadają się na imprezowy stół. Wszyscy je uwielbiają i za każdym razem gdy postawię je na stole, ekspresowo znikają z talerza. Przepis na ruloniki z szynki jest bardzo prosty, a czas wykonania to zaledwie kilkanaście minut.
RULONIKI Z SZYNKI – PRZEPIS
Składniki
- 20 plastrów szynki konserwowej
- 50 g ryżu
- 2 jajka
- 1/2 ogórka świeżego
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
3. Paprykę oraz ogórka również pokroić w drobną kostkę.
4. Jogurt naturalny połączyć z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać do połączenia.
6. Na każdy kawałek szynki wyłożyć przygotowany farsz, a następnie zwinąć w rulonik.