Sałatka kanapkowa z pora to fenomenalna przekąska, którą możemy zaserwować na tradycyjnym pieczywie. To idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek, które czas od czasu warto zastąpić taką sałatką kanapkową.
Przepis na sałatkę kanapkową z pora jest bardzo posty, a w jej skład wchodzi kilka prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni. Taka sałatka z pora idealnie sprawdzi się na kolację, posiłek do pracy czy przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi. Zapraszam na przepis!
SAŁATKA KANAPKOWA Z PORA – PRZEPIS
Składniki
- 1/2 pora
- 3 jajka
- 1 ogórek świeży
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Pora kroimy w półkrążki. Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Jogurt naturalny mieszamy z musztardą, szczyptą soli oraz pieprzu.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.