Najlepsza sałatka na grilla – świeża, kolorowa i chrupiąca. Przedstawiam mój uniwersalny przepis na pyszną sałatkę, która pasuje do wszystkich dań z grilla – zarówno mięsnych, jak i rybnych.
Ta łatwa w przygotowaniu i smaczna sałatka na grilla pięknie wygląda w salaterce, jest lekka i pożywna, a do tego przygotowuje się ją w kilka minut. Łączy w sobie wiele smaków, a przy tym nadal jest bardzo delikatna i nie dominuje smakiem nad daniem głównym.
SAŁATKA NA GRILLA – PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 4 jajka
- 1 cebula czerwona
- 200 g pomidorków koktajlowych
Dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta soli oraz pieprzu
Wykonanie
1. Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
3. Mozzarellę rwiemy na mniejsze kawałki, cebulkę kroimy w piórka.
4. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, lub w ćwiartki.
5. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, miód, musztardę, sól oraz pieprz i całość mieszamy do połączenia składników.
6. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i całość razem mieszamy.