Jeśli szukasz pomysłu na szybką, prostą i ciekawą w smaku sałatkę, to jesteś we właściwym miejscu! Sałatka z czerwoną fasolą i ananasem to nietuzinkowe połączenie słodko-słonych smaków, które z pewnością zachwycą każde podniebienie.
Sałatka z czerwoną fasolą i ananasem idealnie sprawdzi się na co dzień, jak i na imprezowym stole. Jest kolorowa, smaczna i sycąca. Co więcej, przygotujesz ją w zaledwie 15 minut – bez gotowania, bez smażenia i bez stresu.
Dlaczego warto wypróbować sałatkę z fasolą i ananasem?
- Oryginalny smak, którego nie doświadczysz nigdzie indziej.
- Błyskawiczna w przygotowaniu z łatwo dostępnych składników.
- Idealna na domowe imprezy, kolacje lub do lunchboxa.
Spróbuj raz – a gwarantuję, że będziesz wracać do tego przepisu cały czas.
SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ I ANANASEM PRZEPIS
Składniki
- 250 g żółtego sera
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 4 plastry ananasa z puszki
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 por
- 300 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Kukurydzę konserwową i fasolę czerwoną odsączamy z zalewy.
- Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ananasa oraz paprykę czerwoną kroimy w kostkę.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
Smacznego!



