Sos 1000 wysp to uniwersalny sos, który pasuje w zasadzie do wszystkiego. Idealny do sałatek, nuggetsów, grillowanego mięsa i warzyw. Przygotowuje się go w kilka minut i jest znacznie tańszy niż ten ze sklepu. Dodatkowo smakuje o niebo lepiej, a wszystkie potrzebne składniki z pewnością znajdziecie w swojej kuchni. Jak zrobić sos 1000 wysp w domu? Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
SOS 1000 WYSP PRZEPIS
Składniki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ogórki konserwowe oraz cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
2. Czosnek przeciskamy przez praskę.
3. Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy ketchup, majonez, miód i sok z cytryny. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia.
4. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby wszystkie składniki się przegryzły.