Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego to doskonała przystawka na przyjęcia i imprezy. Można go również przygotwać na romantyczną kolację we dwoje. Tatar z wędzonego łososia wygląda bardzo efektownie i co najważniejsze wyśmienicie smakuje. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą łączą, a smak nie ma sobie równych. Jeśli organizujecie imprezę i chcecie uraczyć gości czymś wyjątkowym, tatar z łososia wędzonego w tej sytuacji będzie strzałem w dziesiątkę!

TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO PRZEPIS

Składniki / 2-3 porcje

  • 200 g łososia wędzonego
  • 2 płaty papryki marynowanej
  • 4 pieczarki marynowane
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie

1. Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną i cebulkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.

2. Łososia drobno posiekać za pomocą ostrego noża.

3. Do miseczki przełożyć pokrojone warzywa i łososia. Dodać majonez i pieprz. Wymieszać do połączenia składników.

4. Tatara uformować w dowolny kształt lub użyć pierścienia do formowania potraw.

Smacznego!

tatar z łososia
tatar z łososia przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!