Ciasto kokosowe bez pieczenia

Ciasto kokosowe bez pieczenia to pyszny deser, który polecam każdemu! Jest przepyszne, łatwe w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych zdolności cukierniczych. Z przygotowaniem tego ciasta poradzi sobie każdy, nawet osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni.

To pyszne ciasto kokosowe składa się z warstwy herbatników kakaowych, pysznej masy z dodatkiem wafelków kokosowych Estella i wykończone jest masą śmietankową oraz wiórkami kokosowymi. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!

CIASTO KOKOSOWE BEZ PIECZENIA – PRZEPIS

Składniki

  • ok. 300 g herbatników ciemnych
  • 500 g serka mascarpone
  • 660 ml śmietanki kremówki
  • 4 wafelki kokosowe „Estella”
  • 3 łyżka cukru pudru
  • 2/3 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym
  • 2/3 szklanki wiórek kokosowych

Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Masę dzielimy na dwie części w stosunki 3:1.
  • Wafelki kokosowe kroimy w drobną kostkę.
  • Do większej części masy dodajemy pokrojone wafelki.
  • Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej herbatniki.
  • Na herbatnikach rozprowadzamy masę kajmakową, a na niej układamy kolejną warstwę herbatników. Następnie masa z wafelkami i znów herbatniki. Na wierzch odłożona masa śmietankowa i wiórki kokosowe.
  • Ciasto odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Ciasto kokosowe bez pieczenia przepis
Przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia
Udostępnij!