Ciasto krówka bananówka

Ciasta bez pieczenia cieszą się ogromną popularnością wśród miłośników słodkich smakołyków. Nic w tym dziwnego, ponieważ takie ciasta są o wiele szybsze w przygotowaniu, a smakiem wcale nie odbiegają od tych tradycyjnych pieczonych ciast. W tym wpisie mam dla Ciebie przepis na ciasto krówka bananówka, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym cukiernikiem, czy doświadczonym pasjonatem wypieków, to smaczne i efektowne ciasto jest warte wypróbowania.

CIASTO KRÓWKA BANANÓWKA PRZEPIS

Składniki

  • ok. 10 herbatników kakaowych
  • ok. 20 herbatników maślanych
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 banany
  • 3 łyżki masy krówkowej
  • 3 garści mini biszkopcików okrągłych

Przygotowanie

  1. Śmietankę kremówkę ubijam z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę.

  2. Na dno formy (20×20 cm) wykładam herbatniki kakaowe.

  3. Na herbatniki wykładam 1/3 przygotowanej masy śmietankowej. Na masie układam pokrojowe w plasterki banany.

  4. Na banany wykładam kolejną porcję masy i przykrywam herbatnikami maślanymi.

  5. Następnie wykładam masę krówkową i rozprowadzam ją po całej powierzchni ciasta.

  6. Na masę krówkową wykładam kolejną warstwę herbatników maślanych, a na nich rozprowadzam pozostałą masę śmietankową.

  7. Na wierzchu układam mini biszkopciki.

  8. Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

  9. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Ciasto krówka bananówka przepis
Przepis na ciasto krówka bananówka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 23

Udostępnij!