Jogurtowa pasta na kanapki

Jogurtowa pasta na kanapki to bardzo lekka i smaczna przekąska, idealna do świeżego pieczywa. Można ją przygotować w ekspresowym tempie, a sprawi, że tradycyjne pieczywo będzie smakować o wiele lepiej.

Pasta jogurtowa jest bardzo delikatna, wszystko dzięki zawartości jogurtu naturalnego. Chrupkości nadaje jej rzodkiewka oraz papryka a ostrości świeży szczypiorek. Skosztujcie, bo jest naprawdę rewelacyjna!

JOGURTOWA PASTA KANAPKOWA

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 160 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Rzodkiewkę oraz paprykę kroimy w kosteczkę.
  • Szczypiorek drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy majonez, jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy do połączenia składników. Serwujemy ze świeżym pieczywem.
Jogurtowa pasta na kanapki
Jogurtowa pasta na kanapki
Udostępnij!