Ciasto przekładana krówka

Ciasto przekładana krówka to pyszne ciasto bez pieczenia. Przygotowane jest na herbatnikach kakaowych i maślanych, układanych naprzemiennie. Do tego delikatny krem na bazie śmietanki kremówki i mascarpone, a całość wykończona masą krówkową i słonymi orzeszkami ziemnymi. Zapowiada się pysznie prawda?

Zapraszam wszystkich miłośników ciast bez pieczenia, na smaczne ciasto przekładana krówka. Idealne na każdą okazję, proste w przygotowaniu i pyszne!

CIASTO PRZEKŁADANA KRÓWKA – PRZEPIS

Składniki

  • ok 50 herbatników maślanych
  • ok. 70 herbatników kakaowych
  • 830 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 śmietan fixy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2/3 puszki masy krówkowej
  • 1/2 szklanki orzeszków ziemnych solonych

Wykonanie

  • Do misy miksera przelewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy mascarpone oraz wymieszamy z cukrem pudrem śmietan fix. Całość ubijamy na puszystą masę.
  • Blaszkę 24×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników kakaowych, a na nich rozprowadzamy 1/4 przygotowanej masy. Następnie ułożyć herbatniki maślane, masa, herbatniki kakaowe, masa, herbatniki maślane, masa, herbatniki kakaowe.
  • Wierzch smarujemy masą krówkową i dekorujemy słonymi orzeszkami ziemnymi. Ciasto dostawiamy do lodówki na całą noc.
Ciasto przekładana krówka przepis
Ciasto przekładana krówka przepis
Ciasto przekładana krówka na herbatnikach

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!