Kremowa pasta z rzodkiewką

Kremowa pasta z rzodkiewką to świetne smarowidło, które musicie wypróbować. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które zakupicie w każdym sklepie. Są tą kremowy serek, rzodkiewka, jajka oraz szczypiorek. Po ich połączeniu otrzymamy pyszną pastę, która będzie idealnym smarowidłem na kanapki oraz świetna baza do różnego rodzaju przekąsek. 

Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować tą pyszną, kremową pastę z rzodkiewką. Jestem pewna, że Wam posmakuje. 

KREMOWA PASTA Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 serek kremowy typu almette
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Rzodkiewkę myjemy i również ścieramy na tarce. 
  • Jajka i rzodkiewkę przekładamy do miseczki, dodajemy serek oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. 
Kremowa pasta z rzodkiewką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!