Kurczak faszerowany frytkami to szybki pomysł na obiad kiedy nie macie ochoty na dłuższe gotowanie, zwłaszcza po długim dniu w pracy.

KURCZAK FASZEROWANY FRYTKAMI

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 100 g frytek mrożonych
  • 4 plastry sera żółtego
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na 4 części. Każdy kawałek delikatnie rozbić tłuczkiem i posypać przyprawami.

2. Następnie na każdym z nich ułożyć plaster żółtego sera i kilka frytek. Zawinąć na roladę.

3. Gotowe roladki umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec przez około 30 minut w 200 stopniach, grzanie góra-dół.





Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!