Pasta kanapkowa w 10 minut to super dodatek do pieczywa. A co najważniejsze taką pastę można przygotować w dosłownie 10 minut!
Co do niej potrzebujemy? Kilka prostych składników, które większość z Was posiada w swojej lodówce, a jest to serek twarogowy typu grani, jajka, ogórek konserwowy oraz szynka. Całość w połączeniu ze sobą z dodatkiem szczypiorku smakuje naprawdę świetnie!
PASTA KANAPKOWA W 10 MINUT – PRZEPIS
Składniki
- 2 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 150 g serka twarogowego typu grani
- 150 g szynki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce. Szynkę również ścieramy na tarce.
- Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy serek, szczyptę soli oraz pieprzu, mieszamy.