Pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i serem

Pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem to szybki i prosty sposób na pyszne śniadanie czy kolację. Świeża, lekko pikantna rzodkiewka w połączeniu z delikatnym jajkiem, aromatycznym serem i kremowym sosem na bazie majonezu i jogurtu tworzy idealne smarowidło do pieczywa. Dzięki dodatkowi koperku pasta jest jeszcze bardziej aromatyczna i wiosenna. 

To domowy przepis, który można przygotować w kilka minut. Ta pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i jako przekąska na przyjęcie. Zapraszam na przepis!

PASTA KANAPKOWA Z RZODKIEWKĄ, JAJKIEM I ŻÓŁTYM SEREM – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 2 gałązki świeżego koperku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
  2. Rzodkiewkę również zetrzeć na tarce i odcisnąć.
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce.
  4. Koperek drobno posiekać.
  5. Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać jogurt naturalny, majonez, musztardę, szczyptę soli i pieprzy. Całość wymieszać.
Pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i serem przepis
Przepis na pastę kanapkową z rzodkiewką, jajkiem i serem
Pasta kanapkowa z rzodkiewką i serem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 345

Udostępnij!