
Pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem to szybki i prosty sposób na pyszne śniadanie czy kolację. Świeża, lekko pikantna rzodkiewka w połączeniu z delikatnym jajkiem, aromatycznym serem i kremowym sosem na bazie majonezu i jogurtu tworzy idealne smarowidło do pieczywa. Dzięki dodatkowi koperku pasta jest jeszcze bardziej aromatyczna i wiosenna.
To domowy przepis, który można przygotować w kilka minut. Ta pasta kanapkowa z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i jako przekąska na przyjęcie. Zapraszam na przepis!
PASTA KANAPKOWA Z RZODKIEWKĄ, JAJKIEM I ŻÓŁTYM SEREM – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 150 g sera żółtego
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- 2 gałązki świeżego koperku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
- Rzodkiewkę również zetrzeć na tarce i odcisnąć.
- Ser żółty zetrzeć na tarce.
- Koperek drobno posiekać.
- Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać jogurt naturalny, majonez, musztardę, szczyptę soli i pieprzy. Całość wymieszać.


