Roladki z tortilli w koperku to przepyszna i kreatywna przekąska, która idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia, czy jako szybki lunch do pracy. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste i szybkie a same roladki smaczne i sycące.
Roladki w panierce z koperku z dodatkiem łososia i świeżego ogórka są nie tylko smaczne, ale również pięknie prezentują się na stole. Każdy się nimi zachwyca! Będą idealną alternatywą dla tradycyjnych roladek z tortilli z szynką i serem.
ROLADKI Z TORTILLI W KOPERKU – PRZEPIS
Składniki
- 1 tortilla pszenna
- 100 g serka śmietankowego typu Almette
- 1/2 ogórka świeżego
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 2 gałązki kopru
Wykonanie
- Tortille rozłożyć na blacie, posmarować 2/3 serka śmietankowego.
- Na serek wyłożyć plastry łososia.
- Ogórka obrać i pokroić w podłużne paseczki. Ułożyć je na tortilli.
- Tortille zwinąć w rulonik, delikatnie dociskając. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu, rozwinąć, tortillę posmarować serkiem śmietankowym.
- Koperek posiekać i obtoczyć tortillę w koperku, tak by poprzyklejał się do serka. Tortillę pokroić na roladki.