Jeśli masz ochotę na coś innego niż zwykłe kanapki z szynką i serem, to ta sałatka kanapkowa będzie idealnym wyborem!
Sałatka kanapkowa składa się z tuńczyka, jajek, kukurydzy, ogórków konserwowych, pora i czerwonej papryki. Składniki połączone są ze sobą delikatnym sosem na bazie jogurtu naturalnego i majonezu. Kromka świeżego chleba posmarowana taką sałatką to prawdziwa uczta dla podniebienia. Polecam wypróbować przepis!
SAŁATKA KANAPKOWA PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- 1 mała puszka kukurydzy
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 pora
- 1 mała czerwona papryka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kosteczkę.
2. Paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe również pokroić w w kostkę.
3. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy, pora kroimy w półkrążki.
4. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos i wymieszać.