Sałatka z rzodkiewką i jajkiem to smaczna, a także bardzo uniwersalna sałatka, którą można zaserwować na wiele różnych okazji. W sezonie letnim idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań i przekąsek z grilla, a także będzie świetną przekąską podczas domowych imprez, czy rodzinnych spotkań.
Sałatka jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i składa się z ogólnodostępnych składników, które zakupicie w każdym sklepie.
Sałatka będzie najsmaczniejsza z rzodkiewką prosto z działki, jeśli jednak nie macie do takiej dostępu, możecie również postawić na taką ze sklepu. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem. Jestem pewna, że sałatka zachwyci Wasze podniebienia.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z RZODKIEWKĄ I JAJKIEM
Składniki
- 5 jajek
- 1 por
- 10 rzodkiewek
- 200 g żółtego sera
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Pora kroimy w półkrążki, szczypiorek drobno siekamy.
- Ser żółty oraz rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.