Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem to smaczna, a także bardzo uniwersalna sałatka, którą można zaserwować na wiele różnych okazji. W sezonie letnim idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań i przekąsek z grilla, a także będzie świetną przekąską podczas domowych imprez, czy rodzinnych spotkań.

Sałatka jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i składa się z ogólnodostępnych składników, które zakupicie w każdym sklepie.

Sałatka będzie najsmaczniejsza z rzodkiewką prosto z działki, jeśli jednak nie macie do takiej dostępu, możecie również postawić na taką ze sklepu. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem. Jestem pewna, że sałatka zachwyci Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z RZODKIEWKĄ I JAJKIEM

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 por
  • 10 rzodkiewek
  • 200 g żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Pora kroimy w półkrążki, szczypiorek drobno siekamy.
  • Ser żółty oraz rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.
Sałatka z rzodkiewką i jajkiem przepis
Sałatka z rzodkiewką i jajkiem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!