Pasty kanapkowe to świetny pomysł na urozmaicenie kanapek. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację a także do pracy.
Przepisów na pasty kanapkowe jest mnóstwo, można je przygotować z różnego rodzaju składników, w przeróżnych kombinacjach. Przygotowując pastę kanapkową w swoim domu zazwyczaj kieruję się tym, by było szybko i smacznie. Dlatego też w tym wpisie przed Wami szybka pasta kanapkowa, którą moja rodzina uwielbia. Zapraszam na przepis!
SZYBKA PASTA KANAPKOWA – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała cebula czerwona
- 3 jajka M
- 3-4 ogórki konserwowe
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce.
- Tuńczyka odsączamy z zalewy.
- Ogórki konserwowe oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
- Jajka, tuńczyka, ogórki oraz cebulę przekładamy do miski. Dodajemy jogurt naturalny, majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do połączenia składników.
- Pastę serwujemy ze świeżym pieczywem.