kotlety mielone z farszem

Kotlety mielone z farszem to pyszna propozycja na rodzinny obiad. Doskonale smakują same, lub w towarzystwie ziemniaczków i ulubionej surówki. Można je również wykorzystać do domowych burgerów.

Przepis na kotlety mielone z farszem jest bardzo łatwy i szybki. Dzięki farszowi mięso jest soczyste i delikatne. Całe danie zapiekane jest w piekarniku, dzięki czemu nie jest tak tłuste jak tradycyjne mielone. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na pyszne kotleciki mielone z farszem z piekarnika.

KOTLETY MIELONE Z FARSZEM – PRZEPIS

Składniki

  • 400g mięsa mielonego (u mnie drobiowe)
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Farsz:

  • 100g sera żółtego
  • 2 ugotowane jajka
  • 1 kopiata łyżka majonezu
  • 3 łyżki koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Mięso wrzucić do miski, wbić jajko, dodać drobno posiekaną cebulkę, łyżkę musztardy oraz łyżkę bułki tartej. Wymieszać do połączenia składników.

2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z mięsa uformować kotleciki i ułożyć je na blaszce.

3. Przygotować farsz. Ugotowane jajka i ser żółty zetrzeć na tarce. Następnie dodać majonez oraz koperek. Wymieszać doprawiając solą oraz pieprzem.

4. W kotlecikach zrobić delikatne wgłębienia łyżką i na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu.

5. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut, grzanie góra-dół.

6. Podawać z ulubionymi dodatkami.

kotlety mielone z piekarnika



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!