Gnocchi z mozzarellą

Gnocchi to idealna baza do wielu smacznych dań obiadowych. Niektórzy zastanawiają się, co to właściwie jest gnocchi? To nic innego jak rodzaj włoskich kluseczek, przypominających nieco nasze polskie kopytka.

W tym wpisie zaprezentuję Wam przepis na pyszne gnocchi z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi, które można przygotować w dosłownie 15 minut. Danie to jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na obiad czy kolację. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA GNOCCHI Z MOZZARELLĄ W 15 MINUT

Składniki

  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera mozzarella
  • 250 g gnocchi
  • 100 ml śmietanki 18%
  • 2-3 garście szpinaku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Na patelnię z odrobiną masła wykładamy gnocchi, podsmażamy do momentu, aż zaczną się lekko rumienić.
  • Kolejno na patelnie wykładamy szpinak, podgrzewamy do momentu, aż zmniejszy swoją objętość.
  • Do szpinaku i gnocchi wlewamy śmietankę, całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Mozzarellę kroimy w kosteczkę, pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki. Całość przekładamy na patelnie i dusimy przez 2 minut.
Gnocchi z mozzarellą przepis
Gnocchi z mozzarellą i pomidorkami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij!