Kremowa pasta z rzodkiewką to świetne smarowidło, które musicie wypróbować. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników, które zakupicie w każdym sklepie. Są tą kremowy serek, rzodkiewka, jajka oraz szczypiorek. Po ich połączeniu otrzymamy pyszną pastę, która będzie idealnym smarowidłem na kanapki oraz świetna baza do różnego rodzaju przekąsek.
Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować tą pyszną, kremową pastę z rzodkiewką. Jestem pewna, że Wam posmakuje.
KREMOWA PASTA Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- pęczek rzodkiewki
- 1 serek kremowy typu almette
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Rzodkiewkę myjemy i również ścieramy na tarce.
- Jajka i rzodkiewkę przekładamy do miseczki, dodajemy serek oraz posiekany szczypiorek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.