Pyszny truskawkowy sernik, który przygotujecie w 15 minut! Nie tylko orzeźwia, ale i świetnie smakuje.
Przepis na sernik truskawkowy na zimno jest bardzo prosty i szybki. Do jego wykonania potrzeba tylko kilku prostych składników i kilkunastu minut. Sernik jest lekki, mocno owocowy i orzeźwiający, a do jego przygotowania nie potrzebujemy nawet piekarnika. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na ten przepyszny deser.
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO PRZEPIS
Składniki
- 600 g truskawek
- 800 g twarogu sernikowego z wiaderka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- ok. 10 biszkoptów okrągłych
- 3 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
Przygotowanie
1. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę biszkoptów.
2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.
3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i miksujemy na mus.
4. Następnie do musu dodajemy twaróg sernikowy oraz cukier puder. Całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec wlewamy przestudzoną żelatynę.
5. Masę przelewamy na biszkopty i całość wstawiamy do lodówki na całą noc.