Pasta jajeczna z rzodkiewką

Propozycja na kolejne pyszne smarowidło do kanapek, tym razem z jajkiem i rzodkiewką. Pasta jajeczna z rzodkiewką w połączeniu ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie i z pewnością będzie ciekawym urozmaiceniem zwykłych kanapek z szynką. Pasta jajeczna z rzodkiewką sprawdzi się również jako przekąska na imprezie. Wystarczy podać ją na krakersach lub małych kromeczkach chleba. Gwarantuję, że gościę z przyjemnością będą się nimi zajadać.

PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS

Składniki

  • pęczek rzodkiewek
  • 100 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.

2. Ser żółty oraz rzodkiewki również zetrzeć na tarce.

3. Szczypiorek drobno posiekać.

4. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez i wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.

pasta z rzodkiewką
pasta z jajkiem i rzodkiewką przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij!