Propozycja na kolejne pyszne smarowidło do kanapek, tym razem z jajkiem i rzodkiewką. Pasta jajeczna z rzodkiewką w połączeniu ze świeżym pieczywem smakuje wyśmienicie i z pewnością będzie ciekawym urozmaiceniem zwykłych kanapek z szynką. Pasta jajeczna z rzodkiewką sprawdzi się również jako przekąska na imprezie. Wystarczy podać ją na krakersach lub małych kromeczkach chleba. Gwarantuję, że gościę z przyjemnością będą się nimi zajadać.
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewek
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.
2. Ser żółty oraz rzodkiewki również zetrzeć na tarce.
3. Szczypiorek drobno posiekać.
4. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez i wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.