Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem

Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem to pyszny i łatwy w przygotowaniu przysmak, który urozmaici codzienne kanapki. Wykonanie tego specjału zajmuje zaledwie 15 minut, więc jeśli nie masz pomysłu na śniadanie lub kolację, pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem będzie idealny wyborem. 

Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem powinna przypaść do gustu osobom, które lubią jajka pod każdą postacią. Pastę najlepiej smakuje na świeżo, dlatego nie warto robić dużej porcji na zapas. Jeśli szukacie alternatywy dla tradycyjnej kanapki z szynką, polecam wypróbować nasz przepis na pastę jajeczną ze świeżym ogórkiem i przekonać się jaka jest przepyszna!

PASTA JAJECZNA ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 ogórki gruntowe
  • 200 g kremowego serka typu Almette
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.

  2. Ogórki obieram i kroję w drobną kosteczkę.

  3. Do miseczki przekładam jajka, ogórki oraz kremowy serek. Dodaję majonez oraz szczyptę soli i pieprzu.

  4. Całość dokładnie mieszam i wykładam na pieczywo.
Pasta jajeczna ze świeżym ogórkiem przepis
Przepis na pastę jajeczną ze świeżym ogórkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 13

Udostępnij!