Roladki palce lizać to pyszna przekąska na imprezę, lub po prostu na śniadanie czy kolację. Składają się z łatwo dostępnych składników, a smakiem i wyglądem tej przystawki oczarujecie nawet najbardziej wybrednego smakosza.
Roladki palce lizać są kremowe i delikatne, a jednocześnie wyraziste w smaku dzięki szpinakowi i suszonym pomidorom. Przygotowanie takich roladek jest bardzo proste. Wystarczy kilka chwil i gotowe. Jeśli uwielbiacie tego typu przekąski, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
ROLADKI PALCE LIZAĆ – PRZEPIS
Składniki
- 2 placki tortilli
- 4 ugotowane jajka
- 8 suszonych pomidorów
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 świeżego ogórka
- garść świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę. Dodajemy do nich majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość delikatnie mieszamy do połączenia.
2. Tortille rozkładamy na blacie i rozsmarowujemy na nich przygotowaną pastę.
3. Następnie na każdą tortilli wykładamy odrobinę świeżego szpinaku.
4. Ogórki kroimy w cienkie paski, suszone pomidory na mniejsze kawałki. Wykładamy na szpinak.
5. Tortille zawijamy ciasno w roladki, a następnie owijamy w folię aluminiową.
6. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
7. Po upływie czasu rozwijamy i kroimy na kawałki.