Szybka i pyszna przekąska ze świeżego ogórka, serka śmietankowego i łososia to propozycja idealna na każdą imprezę. Roladki z ogórka świetnie prezentują się na półmisku i jeszcze lepiej smakują. Wykonanie ich nie powinno zająć wam więcej niż 15 minut! Jeśli organizujecie małe spotkanie ze znajomymi i chcecie zaskoczyć ich czymś nowym, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
ROLADKI Z OGÓRKA – PRZEPIS
Składniki
- 1 ogórek świeży
- 100 g wędzonego łososia
- 1 serek śmietankowy typu Almette (150 g)
- czarny sezam
Przygotowanie
1. Ogórka umyć i pokroić wzdłuż na cienkie paseczki przy użyciu obieraczki do warzyw. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru wody.
2. Następnie plastry ogórka ułożyć na desce tak, by jeden nachodził na drugi. Całą powierzchnię wysmarować serkiem, a następnie wyłożyć kawałki łososia.
3. Całość zwinąć w rulonik jak roladki z tortilli. Co kawałek wbić wykałaczkę, a następnie delikatnie pociąć na mniejsze kawałki.
4. Gotowe roladki z ogórka posypać czarnym sezamem.